zaterdag 16 april 2011

Toelatingsexamen

Goed voorbeeld doet goed volgen, dus toen Edwin en Cokky hun weerstation aangemeld hadden bij een volledig Spaans equivalent van Wunderground, MeteoClimatic geheten, konden wij niet achterblijven.

Echter, bij MeteoClimatic willen ze wel wat meer weten van het weerstation en de opstelling ervan. Op zich is dat een goede zaak maar het maakt de aanmelding en inschrijving wel iets omslachtiger. Nu valt het wel mee, uiteraard kennen ze alle gangbare merken weerstations, dus over het station hebben ze niet veel vragen. Wel willen ze informatie over de opstelling ervan.

Staat de windmeter wel mooi vrij opgesteld, staat de temperatuurmeter niet in de volle zon -dus zonder bescherming tegen directe instraling- of te dicht bij een muur of in de schaduw, en ga zo maar door.

Nu kun je een en ander aanleveren door een serie foto's in alle windrichtingen te maken zodat ze aan de hand van de foto's de situatie kunnen beoordelen. Eens kijken of we door het toelatingsexamen heenkomen.

ESMUR3000000030648A Mirando hacia el Norte 1-4 ESMUR3000000030648A Termohigrómetro y Pluviómetro hacia el Sur-Este ESMUR3000000030648A Mirando hacia el Sur

ESMUR3000000030648A Mirando hacia el Oeste 1-3 ESMUR3000000030648A Detailes Termohigrómetro y Pluviómetro hacia el Sur-Este ESMUR3000000030648A Termohigrómetro y Pluviómetro hacia el Sur-Este

We staan op de kaart We staan nu weliswaar op de kaart, maar om een "echt" station te mogen worden moet je eerst een soort proeve van aanwezigheid afleggen.

We gaan nu punten verzamelen door de komende weken / maanden gegevens aan te leveren. Doen we dit voldoende regelmatig en zonder fouten, dan krijgen we punten. Bij voldoende punten gaan ze de installatiefoto's beoordelen en ons eventueel toelaten tot de lijst van goedgekeurde stations .......

5 opmerkingen:

Monique zei

Als het goed is, zitten jullie inmiddels in de lucht. Wordt een latertje voor Cor :-)

We missen het weerstation, maar doe maar rustig aan hoor.

Groetjes,
Monique

fotolog Albert & Mara zei

Oeps, dat wil dus zeggen dat er meteen geklust moet worden als jullie thuis zijn. Zo schrijven wij het toch goed. Macisvenda is thuis en Holanda is op bezoek. Petje af wat jullie in die paar dagen gedaan hebben. Hoort er bij moet je maar denken. Voor een periode ben je er van af, dit stukje "verplicht-vrijwillig-leven". *Wink, Big Smile*

Ik heb Albert vorige week een MacBook Pro kado gegeven, voor Sinterklaas en voor zijn verjaardag 28 december a.s.. Hij is er helemaal happy mee, daar kan geen PC, netbook of notebook tegenop hoor ik hem zeggen.
Zeker qua gewicht en vormgeving. Leo, je kent deze 13 inch machine van Apple?
Saludos
Mara

Derk en Margreet zei

Welkom terug op jullie mooie plekje.
Groetjes, Derk & Margreet (ook weer terug in Spanje, Mutxamel)

Aart zei

Met jouw instelling komt het wel goed Leo!

Leo (en Joke) zei

@ Aart: Met het weerstation vast wel, maar dat met die Hasselblad gaan we echt niet doen hoor!

Een reactie posten