woensdag 27 april 2011

Geïnstalleerd

Webcam buiten gemonteerd Webcam van dichtbij gezien

Vanochtend na een lekker ontbijtje eerst richting Ivan van de Ferreteria gereden om daar een geschikte kunststof behuizing te vinden voor de webcam. Als ruitje heb ik een glaasje voor een laskap gebruikt, dat hadden ze daar ook.

Door een stevige, verstelbare beugel van een oude internetantenne aan het kastje te maken en daar vervolgens de camera in te bouwen heb ik een handige bevestiging gekregen. Na het plaatsen aan de mast, waar ook de internet-antenne's zitten, konden we hem ook makkelijk in een geschikte richting manouvreren.

Hij heeft nu dus een vaste "kijkrichting" naar het oosten zodat mooi een stuk van de berg en de lucht erop staat. In verband met de privacy staan er dus geen huizen in beeld, wel kun je ons af-en-toe door de boomgaard zien scharrelen.

Joke was lekker in de tuin bezig terwijl ik in mijn hok aan het knutselen was aan de webcam. Vanmiddag hebben we samen thee gedronken en de rest van de middag doe ik niets meer. Joke wel, die gaat nog even in de tuin verder.

5 opmerkingen:

Aart en Fien zei

Ziet er strak uit Leo. Hopelijk levert het het gewenste resultaat. Maar is het niet zo dat een oneven aantal wieken beter voor de balans is?

JaWi zei

Een prachtig stuk werk van Thom. Chapeau!
Is het helemaal aluminium? Is er uitgegaan van een bestaand onderdeel?
Misschien nog wat toelichting hoe het gemaakt is?
Groeten van Jaap & Willy

Thom zei

Hierbij een reactie op mijn werkwijze : het object is gemaakt uit 2 platen aluminium van ca. 5mm dik. Van deze platen heb ik 2 schijven gemaakt en die heb ik door middel van klinknagels aan elkaar geklonken. Door middel van een kantelbaar verdeelapparaat, geplaatst op mijn freesmachine, xe9n met een extra zelf gemaakt hulpstuk tegen het doorbuigen, heb ik de juiste verdeling kunnen bepalen voor de bevestiging van de zes wieken. Dat was het !
Alles bij elkaar toch wel een aantal uurtjes bezig geweest.

Albert zei

Hallo Leo en Joke,

ik kijk net even in het rond met de webcam en het is hardstikke donker zou je de lampjes die je bij de windmolen over hebt erbij willen zetten. Dan kan ik richting ons huis kijken 's avonds.

Groetjes uit Deil en zaterdagmorgen vertrek ik weer jullie kant op dus bestel maar mooi weer voor me

Albert

Leo (en Joke) zei

@ Albert: dat is pech, er worden vanaf morgen 4 slechte dagen met regen verwacht....

Een reactie posten