dinsdag 26 april 2011

Spaanse webcam babes

AardlekDie hebben we hier dus niet!

Wel schijnt een dergelijke kreet goed te werken bij de diverse zoekmachines op internet, dus mogelijk levert het wel flink wat extra bezoekers op.

Wat hebben we dan wel?

We hebben sinds vandaag een kleine kleuren-webcam die een overzichtsplaatje laat zien van de boomgaard in oostelijke richting. Met een beetje geluk kunnen bezoekers de zonsopgang zien en ook wat voor weer we overdag hebben.

Vandaag ben ik bezig geweest met het installeren en configureren van de benodigde software. Nu is er allerlei speciale software te koop, maar er zijn minstens zoveel gratis alternatieven.

Een programmaatje genaamd Fwink is in staat om op een ingesteld interval steeds een beeld van de webcam op te slaan. Dit staat nu ingesteld om iedere 5 seconden een nieuw plaatje op te slaan.

Vervolgens heb ik de gratis Abyss Web Server X1 gebruikt om dit plaatje op het internet te presenteren. Daarna heb ik in de zijbalk een verwijzing gemaakt naar dit plaatje, zodat de omgeving bij ons ook op een iets groter formaat te zien is.

Agenda voor morgen: Kastje kopen zodat ik de camera kan inbouwen en buiten kan opstellen zodat die gekke rejas niet meer in beeld staat.

1 opmerking:

JaWi zei

Ja, je wordt al een echte 'weerman'.
Concurrentie voor Ed Aldus??
Zien we jullie mogelijk af en toe in de boomgaard?
Je zou hem ook 's avonds richting zonsondergang kunnen draaien, of is dat teveel gedoe?

Jaap & Willy

Een reactie posten