donderdag 7 april 2011

Lekker weer om buiten te klussen

De RVS buitenlantarens zijn geplaatst en aangesloten Zonverwarmde buitendouche

Het was er echt weer voor: Lekker in de tuin werken, wat kabels leggen, lantarens plaatsen en aansluiten en -hoe 's zomers wil je het hebben- een verwarmde buitendouche plaatsen en aansluiten.

Nee, niet bij ons, dit was een klusje in Hondón de los Frailes.

Het was best veel werk maar we hebben het af gekregen. Dit kwam vooral omdat de geulen voor de kabels al gegraven waren en de kabel ook al aangeschaft was, ik kon dus gelijk beginnen. Ook werd er flink meegewerkt, onder andere met het ingraven van de kabels. Op die manier kon ik me met de techniek bezighouden.

De lampen zijn met roestvrijstalen bouten vastgemaakt aan betontegels die op hun beurt weer in de grond gegraven en met grint bedekt zijn. Op die manier staan ze mooi stevig. De kabel heeft een extra bescherming gekregen door hem in een 16mm tyleenslang te laten lopen voordat hij in de grond gelegd is.

De buitendouche is een mooi exemplaar. Het is een kunststof lichaam wat gevuld wordt met water. Deze buis wordt door de zon verwarmd en kan wel 60 graden worden. Doordat er ook gewoon de koudwaterleiding op aangesloten is, kun je met een mengkraan de temperatuur van de douche instellen. Het lijkt een prima oplossing om 's zomers bij een zwembad te gebruiken.

Agenda voor morgen: Niets. (Op dit moment tenminste...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten