vrijdag 8 april 2011

Leuker kunnen we het niet maken, wel lekker ontspannen

Wegenbelasting moet je hier per jaar betalen Eerst buiten pinnen om Vervolgens binnen te betalen

We hadden alweer een tijdje het bericht van de belastingdienst in de bus dat we onze jaarlijkse bijdrage in de wegenbelasting weer moesten betalen.

Dit kan op verschillende manieren: je kunt het overmaken vanaf een Spaanse rekening maar dan moet je goed opletten naar welke rekening je het overmaakt,omdat er anders kosten in rekening gebracht worden. Ook is ons niet helemaal duidelijk hoe je dan aan een betaalbewijs komt.

Wij hebben ons laten vertellen dat het verstandig is om een betaalbewijs bij je te hebben in de auto. Het kan namelijk voorkomen, dat bij een politiecontrole de apparatuur om dit on-line te controleren niet werkt en dan ligt de bewijslast van betaling bij jezelf. Als je dan een gestempeld betaalbewijs hebt is er dus geen enkel probleem.

Vandaag zijn we dus even gaan betalen. Je kunt bij vrijwel alle banken in de ochtenduren de lokale en landelijke belastingen betalen, die hebben dan een loket openstelling speciaal voor deze transacties.

Het vreemde is dan wel dat je eerst buiten de contanten gaat pinnen om direct aansluitend hetzelfde geld bij dezelfde bank binnen weer in te leveren als betaling van de belasting. Een tikkeltje vreemd maar wel erg duidelijk hoe het allemaal gaat.

Anyway, voor €111,51 kunnen wij er weer een jaar tegen met onze 2.0 Touran Diesel.

P.S. Terwijl ik dit logje zit te tikken hoor ik op de radio dat er om half twee vrijdagmiddag in NL alweer 10 files staan......
Files? Daar doen ze hier niet zo vaak aan, zullen we maar zeggen.

2 opmerkingen:

Aart zei

Je kan er ook heel makkelijk een automatische betaling van maken. Dan hoef je nergens meer naar om te kijken. Bij ons worden ze aanstaande maandag afgeschreven.

Albert & Mara fotolog zei

Wij sluiten ons bij Aart aan. Al onze betalingen gebeuren automatisch en je hoeft er nooit meer naar om te kijken omdat je het bewijs op je bankafschrift hebt. Of vind Joke een contante betaling zo leuk om daarna een wijntje met tapas te gaan drinken?
Dan moet je het zo blijven doen. *wink, big smile*

Een reactie posten