zondag 10 april 2011

Rondje zondag

Één seconde later had hij een lekke band Regionale wielerwedstrijd in de categorie 30-plus

Vanochtend na een rustig ontbijtje zijn we op pad gegaan om via de Rastro bij Catral vervolgens door te rijden naar de kust om daar aan het strand wat te eten en drinken.

Net na Hondón de los Frailes ging het mis. Bovenaan de heuvel richting Albatera werden we door een politieauto gemaand om aan de kant te parkeren: er kwam een wielerronde aan. Verderop was een smalle strook waar we de auto konden neerzetten.

Inderdaad werden er allerlei voorbereidingen getroffen en kwamen er ook echt kijkers langs de kant zitten met de camera in de aanslag. Wij raakten in gesprek met een paar mensen en die wisten ons te vertellen dat het een regionale wedstrijd betrof in de categorie 30-plus.

Omdat wij niet meer voor- of achteruit konden zijn wij ook in de schaduw van de dennebomen gaan zitten en lieten het geheel aan ons voorbij trekken. Na ongeveer 3 kwartier waren alle motorrijders, volgauto's en fietsers voorbij en werd de weg weer vrijgegeven. Wij hebben ons rondje, zoals gepland, verder afgemaakt.

De fietser op de foto had echt pech: een kleine 100 meter voor het hoogste punt van wat wij als leken toch als een hele klim beschouwen, kreeg hij een lekke band. Werkelijk 1 tel nadat ik de foto gemaakt had hoorden wij alledrie (de fietser, Joke en ik) een duidelijk gesis bij zijn voorwiel vandaan komen en was de race voor hem voorbij. Blijkbaar was hij geen lid van een wielerploeg ofzo, want hij draaide om, liep terug en belde met zijn familie om hem op te komen pikken. Toen wij weer verder reden zagen we hem staan bij wat mensen en werd zijn fiets in een personenauto geladen.

De fietsers uit Montforte del Cid hadden het blijkbaar beter voor elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten