vrijdag 15 april 2011

"Wax error, call maintenance"

Lekker opgeruimd voor zondag Gisteravond kreeg ik eens SMS-je, één van de loopbanden in het sportcentrum gaf een foutmelding op het display en of ik vandaag tijd had om te komen kijken?

Dus om even voor tienen vanochtend reed ik weer naar Frailes met mijn gereedschapskoffer voor weer een nieuw reparatie avontuur. Het blijkt dat de loopbanden automatisch om de zoveel loopuren gesmeerd worden met een beetje vloeibare was tussen het loopvlak en de loopband. Volgens het display was daar dus iets mee mis waardoor de machine ook niet meer te gebruiken was.

Onderzoek wees uit dat de machine dacht dat de zak leeg was. Ergens in één van de instellingmenu's moest verteld worden dat de zak nog vol was waarna de machine weer wilde werken. Wel moest ik de mensen van het sportcentrum vertellen dat de was in de zak was gaan "vlokken" en een soort van "sludge" (smurrie) gevormd had waardoor de sproeiers verstopt waren.

De machine dacht dus dat hij was kon toevoegen, ook dacht hij daarmee het geschat verbruik te kennen maar in werkelijkheid kwam er dus veel te weinig was in de machine. Een snelle blik bij de andere machine liet hetzelfde verschijnsel zien.

Mijn advies was om het wassysteem helemaal schoon te maken en de waszakken te vervangen. Hij zou hier over nadenken en ook nog even met de fabriek bellen. Ze komen er nog op terug.

Vanmiddag heb ik gebruikt om vast de woonkamer op te ruimen, zondag komt Joke immers terug en dan moet het hier weer spic-en-span zijn.

2 opmerkingen:

Edwin zei

Leuk dat je bij mijn ouders bent geweest! Ik zou maar gauw naar huis gaan om te kijken of het weerstation er nog staat. Groeten uit een koud en regenachtig Spanje.

Aart zei

Nog even en je kan een Hasselblad kopen.

Een reactie posten