dinsdag 12 april 2011

Aan de deur wordt niet gekocht

Aan de deur wordt NIET gekocht Vanmiddag werd er aan de poort gebeld door "het gasbedrijf". Zij kwamen voor de gratis veiligheidsinspectie van de betreffende onderdelen van de gasinstallatie en of ik ze even binnen wilde laten.

In eerste instantie was ik benieuwd waar het over zou gaan, dus deed ik de poort open. Ze waren met zijn tweeën en lieten direct hun identificatie zien. Ook hadden ze kleren van de betreffende firma aan.

De strekking van het verhaal was, dat je als consument verplicht bent de gasslang en drukregelventiel regelmatig te vervangen. Zo mag een slang niet ouder zijn dan 5 jaar en wordt aangeraden de drukregelaar iedere 10 jaar te vervangen. Dat is wat zij kwamen doen.

Op mijn vraag wat dat dan zou kosten was het antwoord: "Dat is geheel gratis, dat wordt door ons bedrijf verzorgd."

Nu is er één heel simpele regel: "Als het te mooi is om waar te zijn, dan IS het ook te mooi om waar te zijn."

Om de verklaring te ontvangen dat de slang en de regelaar vervangen was hoefde ik alleen maar het volgende formulier in te vullen, dan kon het bedrijf de inspectieverklaring opmaken.

Nu is het toch handig dat je een beetje Spaans kan lezen. Het kwam er op neer dat de 1 meter slang en de regelaar inderdaad gratis vervangen werden. Wel ging je bij ondertekening akkoord met een onderhoudscontract van € 50,- per jaar.

Ik heb ze in niet mis te verstane bewoordingen uitgelegd dat ik geleerd heb om NOOIT iets te tekenen als ik het niet helemaal begrijp en dus vroeg ik om wat verklarende documenten die ik dan met mijn advocaat kon doornemen. Zodra ik een en ander begreep zou ik wel weer contact opnemen.

Ik kreeg zowaar een reklamefolder van ze en daarna dropen ze af. Kort daarna belde er een buurman met de vraag of ze bij mij ook geweest waren. Er bleken al verschillende buren de trotse bezitter van een onderhoudscontract geworden te zijn, die waren er allemaal ingestonken.

Nou, voor € 50,- per jaar kun je makkelijk zelf een metertje slang en een regelaar kopen. Ik ben benieuwd of er hier in Spanje ook regels inzake colportage bestaan??

1 opmerking:

Aart en Fien zei

Saucijzenbroodje en XL Koffie. Hmm lekker.

Een reactie posten