donderdag 7 april 2011

7 April

Spuitbeurt in het voorjaar De jonge aanplant is het ook gaan doen Hier doen we het voor

Vandaag is het 7 april. Om het onszelf makkelijk te maken gaan we voortaan van alles doen op 7 april.

Twee jaar geleden was dat de laatste dag zonder huis in Spanje en één jaar geleden hebben we op 7 april voor het eerst echt gemeten hoeveel stookolie we verbruikt hebben in ons eerste jaar.

Toen (2009-2010) was dat precies 1200 liter! Tijdens de zomer van 2010 zijn we de boiler gaan gebruiken voor het warm tapwater, ook hebben we thermostaatkranen op de radiatoren van de minst gebruikte ruimtes geplaatst.

Dit jaar staat de olieteller op 983 liter, dat is een flinke hoeveelheid minder, vooral als je bedenkt dat de prijs van stookolie gestegen is van 60 cent in 2009 tot 89 cent de laatste keer in februari dit jaar.

Vorig jaar waren we wat aan de late kant met het spuiten van de amandelbomen. Dit jaar zijn we wel op tijd. Veel boertjes om ons heen zijn ook volop bezig, dus dan weet je het wel. Ook de jonge aanplant hebben we gelijk meegenomen, het ziet er naar uit dat ze het allemaal zijn gaan doen.

Vorige week zagen we de eerste verschijnselen van loodglans, bladkrul en rode bultjes op de bladeren. De dosis van R40 van vandaag moet dit allemaal tegengaan.

7 april is nu dus onze: bomenspuitdag, stookolieoliemeteropneemdag (3x woordwaarde!) en huizenbezitverjaardag. Om dit alles te vieren gaan we zometeen maar weer eens lekker Spaans uit eten!

4 opmerkingen:

JaWi zei

Wie is die leerling helemaal rechts op de foto, die zo de aandacht probeert te trekken??
Groetjes, Willy

Leo en Joke zei

Oh, die. Ja, die is al heeeel lang leerling bij de school. :-)

Monique zei

Ik wil binnenkort best weleens wat horen over dit onderwijs. Wil erg graag ook zoiets doen!

Albert & Mara fotolog zei

De besparing is zeker een felicitatie waard.

Een reactie posten