dinsdag 10 augustus 2010

Warm. En de verwachting? Nog warmer!

Weersverwachting Binnen is het heerlijk koel, de airco staat ingesteld op 28 graden en weet door af en toe aan te slaan deze temperatuur goed vast te houden. De meeste gevoelsmatige winst zit overigens niet in een lage temperatuur, maar in de drogere lucht. Hierdoor is het dus helemaal niet benauwd ofzo, het is gewoon lekker, zonder dat we het gevoel hebben dat we op de tocht zitten.


Buiten is het heel anders. We hebben oprecht medelijden met de werklui die bij onze Engelse buren buiten bij hun poort bezig zijn. Het lijkt erop of ze een nieuwe oprit aan het maken zijn, maar dat is absoluut geen goed idee in de volle zon bij 38 graden celcius!


Vanochtend ben ik even bij de fundering voor de windmolen bezig geweest, ik heb de dikke aansluitkabel in de daarvoor bedoelde buis getrokken. We kregen vanochtend namelijk bericht dat morgenochtend de mast afgeleverd gaat worden. Nu wil ik het beton nog meer de tijd geven om van binnen verder uit te harden, maar zonder de mast op te richten kan ik al wel het nodige doen qua montage en aansluiten.


Gisteren hebben we contact gehad met Nico, de transporteur die de tweede set zonnepanelen voor ons uit Nederland naar Spanje brengt. Hij laat het nog weten, maar mogelijk komt die ook woensdag de spulletjes afleveren.


Weersverwachting voor de rest van de week Kleinigheidje is wel dat voor morgen de weersverwachting aangeeft dat het nog warmer wordt dan vandaag, dus misschien doe ik morgen wel helemaal niets.3 opmerkingen:

Meesje zei

Als u nog even wilt kwijlen van andere wind-energie kijk dan eens bij www.rotor-energy.nl.
Langs de snelweg in Belgie richting het zuiden staat een hele mooie op het dak, die volgens mij daar vandaan komt.
Het is hier in een woonwijk in Nederland een beetje vol voor zo'n mooi hebbeding.
Maar het is wel kwijlen.
Ik zou het wel weten als we meer de ruimte hadden.
Succes met de klus.

Monique zei

Pfff, wat een hitte jongens. Ben ik toch blij dat ik nu nog even in Nederland zit. Het mag wel een beetje minder .... Gelukkig bestaat er airco!

Leidse Glibber zei

Die zonnepanelen lijken me inderdaad geweldig.
Gelukkig is de hitte bij jullie wel anders dan hier want hoier zou het helemaal niet uit te houden zijn met die temperaturen.

Een reactie posten