zondag 29 augustus 2010

Van harte gefeliciteerd Deniece en Willy!!

Om de verjaardagen van Willy (de zus van Leo) en Deniece (de dochter van Joke) te vieren die vandaag jarig zijn, hebben wij ons buiten uitbundig bezig gehouden met de voorbereidingen voor de dakgoten die we gaan plaatsen.


Met een malletje netjes alle gootbeugels vastzetten 88 beugels later


Vandaag hebben we rondom het grote dak de beugels geplaatst, we hadden van tevoren een malletje gemaakt zodat we niet steeds opnieuw de gaten moesten af tekenen. Op deze manier hou je de mal midden onder de dakpan en je boort de gaten door de mal heen. Voor het vastzetten van de beugels hebben we slagpluggen gebruikt, die zitten muurvast en het gaat lekker snel. Door met de zon mee te draaien konden we steeds lekker in de schaduw werken.


Hoewel het best vlot ging hebben we het toch rustig aan gedaan. We hebben steeds voldoende pauzes met koffie en water tussendoor genomen, op die manier hebben we de dag weten te vullen. We hebben gekozen voor een lichte kleur goten, die vonden we het best bij het huis passen. Ze krijgen dezelfde kleur als de beugels en de (voorbeeld) hoek die op de foto te zien is. Ook de goot zelf wordt dus wit.


Vanavond is er (vanwege de verjaardagen natuurlijk:-)) groot vuurwerk in het dorp waar we naar toe gaan. Het hele dorp viert de verjaardagen mee, zo lijkt het dan. De maaltijd doen we vanavond met tapas in het dorp, om de tijd tot 10 uur te overbruggen nemen we nu ook vast wat lekkers.2 opmerkingen:

Thom & Wilma zei

Ziet er strak uit ! misschien heb je het wel gedaan hoor, maar heb je wel een ietsje pietsje afschot aangebracht .... Ca. 2% is aan te raden.
Hier hebben wij de dakgoten hard nodig. Het plenst behoorlijk de laatste tijd.
Succes verder !

Willy zei

Kijk, dat is leuk om ook via het log in het (brandende) zonnetje te worden gezet!
Die foto's van het vuurwerk voor mijn verjaardag wil ik natuurlijk ook zien..
Deniece, jij ook van harte gefeliciteerd!! (en Joke en Leo ook natuurlijk, dat vergat ik even in het telefoongesprek).
Jarig Jetje

Een reactie posten