woensdag 18 augustus 2010

Dagje weg

Traditionele-Amandeloogst Gisteren is de moeder van Joke aangekomen, vandaag zijn we op pad geweest om twee nieuwe banden te laten monteren op de auto, er was in de wang van één van de achterbanden een scheur in het rubber gekomen, waarschijnlijk door een losse steen of een stoeprand.


Omdat we geen reservewiel hebben en het verplicht is links en rechts hetzelfde type band te hebben moesten we er twee aanschaffen. Ook zijn we bij restaurant Monte Alto in Hondón de las Nieves een eerste Menú del Día gaan scoren.


Toen we in de loop van de middag weer thuis waren en op de veranda zaten uit te buiken begonnen rond een uur of 5 de Spaanse buren met het oogsten van hun eerste amandelen. Het ging nog geheel op traditionele wijze: op de grond rond een boom worden netten uitgespreid en vervolgens worden de rijpe amandelen met stokken uit de boom geslagen. Als er niets meer uitvalt worden de netten bijelkaar gevouwen en de gevallen amandelen in zakken verzameld.  Ze komen nog een tweede keer terug, want nog lang niet alle amandelen zijn rijp en uit de bomen.


Terwijl we alle drie aan het lezen waren hebben we de kunst afgekeken en bedacht dat we het dit jaar ook maar eens op die manier gaan proberen.2 opmerkingen:

Leidse Glibber zei

Soms zijn oude gebruiken veel slimmer en goedkoper dan onze nieuwe methodes.

Jaap & Willy zei

Hoef je even geen nieuwe klus te verzinnen..
deze komt vanzelf elk jaar terug!
Groet en lees ze,
JaWi

Een reactie posten