vrijdag 20 augustus 2010

Meerdaags project

De eerste boom De volgende boom
Gisteren zijn de laatste wolken van de weerkaart geblazen, het was dus weer een warme dag met een stralend blauwe hemel.  


Nadat ik vanochtend het riet ben gaan halen zijn we vanmiddag begonnen met de oogst van de amandelen. We doen het rustig aan, vandaag hebben we 5 bomen gedaan, het plan is om er morgenochtend ook weer 5 te doen en 's middags weer 5. Op die manier zijn we in een paar dagen de boomgaard door.


De truuk met het net werkt goed, we hebben twee stukken van 3 x 6 meter, die leggen we aan weerszijden van de stam. Op die manier valt alles wat we uit de boom slaan netjes in de netten. Als we klaar zijn met een boom pakken we steeds één net tegelijk op en laten de inhoud in een capazo glijden. Die zoeken we later dan uit, de amandelen gaan in emmers en de losse blaadjes en het andere afval gooien we terug de boomgaard in.


Moeder van Joke, An de Haas De foto's van vanmiddag zijn door de moeder van Joke gemaakt, daar maakte ze tussen haar andere drukke bezigheden door gewoon tijd voor. (een beetje zwemmen, wat cocktails drinken, etc.)Geen opmerkingen:

Een reactie posten