vrijdag 20 augustus 2010

Doorverwezen

Rietstengels ten behoeve van de amandeloogst In de natuur gevonden 


Omdat de amandelenoogst dit jaar tegenvalt willen we ze dit jaar -net als onze directe Spaanse buren- met de hand gaan oogsten. Bij een agrarische groothandel in La Murada hebben we de netten gekocht om de vallende amandelen op te vangen. Nu moesten we de lange stokken nog zien te bemachtigen waarmee ze uit de bomen getikt worden.


Een bezoek aan onze favoriete Ferreteria Ivan lag voor de hand, maar dit maal moest hij ons in eerste instantie toch teleurstellen, hij had ze niet. Maar, zo sprak hij, jullie wonen toch in Macisvenda? Dan moet je net voor het dorp linksaf richting Abanilla, dan bij de splitsing niet rechts, maar linksaf gaan.


Als je dan de weg een tijdje volgt kom je bij het eerste huis aan de linkerkant, daar is een pad rechts schuin naar beneden. Als je daar in gaat kom je onderin het dal waar 's winters de Rio Chicamo stroomt, daar groeit het grote riet waar de boeren het zelf ook mee doen. Daar kun je er een paar van afzagen en dan heb je de originele rietstokken (Caña) waar het al eeuwen mee gedaan wordt.


Zo gezegd, zo gedaan. Op een afstandje lijken het gewoon rietstengels, maar als je dichterbij komt blijken ze toch echt heel groot te zijn. Vanavond gaan we eens kijken hoe het werkt.1 opmerking:

Monique zei

En zo leer je steeds weer nieuwe dingen!

Een reactie posten