donderdag 12 augustus 2010

Bijna klaar

Plaatsen van de gondel Aansluiten van de generator 


De gondel is gemonteerd, nu de wieken Dubbele moeren houden de wieken op hun plaats 


De gondel van dichtbij Het begint er op te lijken 


Vanochtend hebben we besteed aan het afmonteren van de windmolen. We hebben een nette werktafel geplaatst zodat we al het gereedschap onder handbereik hebben. De gondel is op de mast geplaatst, de bedrading van de gondel is aangesloten en de wieken zijn gemonteerd.


Wat nu blijft is het overeind zetten. Dat wordt toch nog een hele klus. Hier en daar zijn sommige onderdelen wat steviger uitgevoerd dan wellicht noodzakelijk, daardoor is het geheel wat zwaarder geworden dan we dachten. Bij het maken van de fundering hebben we rekening gehouden met het middels een lier omhoog brengen van de mast. Hiertoe is de kantelrichting van de mast min-of-meer in lijn met de hoek van mijn werkhok komen te liggen.


De gedachte is nu, dat we een tijdelijke kabel in mijn werkhok aan de betonnen dakbalk vastmaken en deze via het raam van mijn werkhok naar buiten laten komen. Aan die kabel wordt dan een handlier bevestigd. De andere zijde van de lier wordt aan de mast vastgemaakt.


Aan de mast zitten twee lippen waaraan een tijdelijke triangel gemonteerd kan worden. De kabel waarmee de mast omhoog gebracht gaat worden loopt over die triangel, hierdoor wordt de trekkracht optimaal gebruikt.


Het is de bedoeling dat we dat morgen gaan doen.1 opmerking:

wout zei

Hallo Leo,
Het ziet er goed doordacht en 'in control' uit en kan dus niet mis gaan...
Veel succes en vanaf overmorgen al vast voldoende wind toegewenst!
Groeten van Wout en Judith

Een reactie posten