zondag 22 augustus 2010

Paella Gigante

De Paella Gigante is bijna klaar De mensen staan in een lange rij netjes op hun beurt te wachten 


Vanochtend zijn we eerst naar de markt in Algueña geweest. Als er bezoek is, is het altijd leuk om marktjes af te struinen. Moeder Haas heeft een leuke tas gevonden. Tegen het eind van de ochtend waren we weer thuis om een bakje koffie te drinken en wat uit te rusten. 


Om 5 voor twee hoorden we weer het knallen van het vuurwerk. We zeiden tegen elkaar: "Oh, het gaat zeker beginnen?" We hesen ons overeind en gingen rustig naar het dorp. In de verte was de rook van het houtvuur waar de Paella op gekookt werd al te zien.


Dit keer leek het allemaal redelijk op tijd te beginnen. Er stond al een behoorlijke rij mensen gezellig keuvelend te wachten tot het uitdelen zou beginnen. Het was een gezellige boel, veel mensen kennen elkaar natuurlijk.


Terwijl Joke en haar moeder in de rij stonden (onder de paraplu-sol) ben ik de stoelen uit de auto gaan halen, gelukkig kon ik voor de dames nog een plekje in de schaduw vinden. We hadden maar twee stoelen bij ons omdat de andere stoelen behoorlijk groot zijn. Dat was geen punt: we zaten naast een grote Spaanse familie die ons onmiddelijk een stoel aanbood die ze toch over hadden, op die manier konden we alledrie lekker zitten.


Naast de maaltijd werd ook het bier door de organisatie betaald. Je kon aan de bar net zo vaak als je wilde je glas laten vullen. Veel families hadden grote tafels uitgestald staan en gingen het bier in grote karaffen (Jarras) halen. De famile naast ons bood ons na het eten ook verschillende moten meloen aan die we dankbaar aanvaardden.


Een mooi plekje in de schaduw Na het koken wordt de pan direct netjes schoon gemaakt 


Volgend jaar weten we precies hoe het moet en hebben we onze eigen tafel, karaf en meloen bij ons.1 opmerking:

Monique zei

Wat klinkt het allemaal gezellig :-)

Een reactie posten