woensdag 11 augustus 2010

Deeltijdbaan

Uitladen-van-de-mast Montage-van-de-kantelvoet 


Topflens-van-de-mast Topflens-aan-de-generator 


Montage-van-de-wieken Detail-van-de-wieken 


Vanochtend is conform afspraak de mast afgeleverd. Iets voor negenen werden we gebeld dat de vrachtwagen met 20 minuten bij ons zou zijn. Ik zou aan de weg gaan staan om ze op te vangen en door voor ze uit te rijden de weg wijzen.


Het uitladen ging soepel, we konden de mast met twee man aardig tillen en neerleggen. De ochtend heb ik gebruikt om de kantelvoet te monteren en met de montage van de wieken te beginnen. Hier is het nu veel te warm om wat te doen, dus 's middags hebben we pauze.


We zitten met een koel drankje binnen met de airco aan en RTL-Lounge radio op de achtergrond te wachten tot de buitentemperatuur weer wat gaat zakken. Een Engelse buurman belde met de mededeling dat ze de boiler niet aankregen en of ik daar naar wilde komen kijken. Ja hoor, dat wil ik wel, maar nu even niet. Vanmiddag na vier uur kom ik kijken, het is nu veel te warm om iets te doen.


Het is mijn bedoeling om vanavond ook de bekabeling in de mast verder af te maken. Er komt een aparte trekontlasting in de mast,zodat het gewicht van de kabel niet aan de bedrading van de generator hangt. Als die laatste drie draden aangesloten zijn is het een kwestie van de mast overeind zetten en gaan met de banaan. Eens kijken hoe ver we komen met deze warmte.2 opmerkingen:

Aart en Fien zei

Dat ziet er degelijk en verzorgd uit Leo!! Mooi stukje werk.

Alberto zei

Hola Leo en Joke
jullie schieten al aardig op met de mast wat mij wel opviel is dat de generator kleiner is dan ik gedacht had. Nee, geen wieken van 9 meter maar zo op tafel lijkt hij me klein toch ben ik benieuwd naar het resultaat.
Werkse en geniet van de warmte
Alberto

Een reactie posten