zondag 22 augustus 2010

Indrinken ?

Indrinken om elf uur 's avonds 

Gisteren zijn de feesten in Macisvenda begonnen. Overdag waren er al kaartwedstrijden in de verschillende bar's in het dorp en een zaalvoetbalwedstrijd in de sporthal, gisteravond was er een optreden van de eerste band dit jaar. Volgens de agenda zou het optreden om 11 uur 's avonds beginnen, dus kwamen wij om kwart voor elf aanlopen bij het feestterrein in de hoop nog een goed plekje te kunnen bemachtigen.


Anti-climax: Er was niemand!


Nee, het was niet afgelast, ook was het niet al afgelopen, het moest gewoon nog beginnen en dat zou nog wel even duren. Wij hebben dus de auto geparkeerd en zijn naar Bar Javi gelopen waar het een gezellige drukte was. Met een biertje en een fles wijn met wat nootjes erbij zijn we toen maar gaan "indrinken". Dat schijnt heel gewoon te zijn onder de jeugd tegenwoordig dus deden wij dat ook maar.


Tegen twaalf uur klonken er op straat klappen van vuurwerk en dat leek het sein dat het optreden zou gaan beginnen. Iedereen maakte zich langzaam op om richting het feestterrein te wandelen en dus sloten wij ons daar bij aan. Het was ondertussen ruim na twaalven en langzaam kwamen er steeds meer mensen het terrein op gelopen, van de band was nog geen spoor te bekennen.


De mensen van de organisatie groetten ons vriendelijk en boden ons een stuk meloen en een glaasje wijn aan, we moesten maar een plekje zoeken aan een van de tafeltjes die opgesteld waren. Zo gezegd, zo gedaan. Het werd een drukte van belang, kleine kinderen, baby's in kinderwagens, oma's met stokken en krukken, echt iedereen kwam naar het terrein toe. Rond kwart voor één begon de band -zonder echte aankondiging- ineens te spelen. Het was een kruising tussen Tex-Mex muziek en Spaanse meezingers en al snel waren er mensen aan het dansen.


Het was een gezellige drukte en er was bediening vanuit een soort tijdelijke bar die aan de zijkant was opgesteld. Nadat we de wijn op hadden hebben we nog maar een glaasje lekkers besteld, uiteindelijk gingen we tegen twee uur weer huiswaarts. Het feest was nog lang niet afgelopen, maar wij begonnen moe te worden. Vanmiddag staat er om twee uur Paella op het menu, eens kijken hoe laat dat echt begint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten