maandag 10 mei 2010

Vandaag is de betonmolen mee teruggenomen

Dezijenachterkantgaanindecement Binnenwordtbegonnenmethetplafond Samenplaatsenvandecantoneras



Het afwerken is begonnen, het bouwen loopt op zijn einde. Alle muren staan, alle leidingen zitten erin, de laatste buitenmuren zijn in de cement gezet. Vandaag waren dat de linker zijmuur en de muur aan de kant van de boomgaard. Aan de binnenkant is het plafond gestuckt en is begonnen met het stucken van de binnenmuren, daar zijn ze nu op de helft. Omdat er meer niet gebouwd hoeft te worden is de betonmolen op de aanhanger geladen en mee teruggenomen. Langzaam zien we weer wat ruimte ontstaan.



Ik heb altijd al gezegd dat wanneer hier in Spanje de stuckadoor geweest is het dan echt mooi gaat worden. Vandaag bleek dat ook hier weer waar. Het is fantastisch te zien hoe strak alles wordt wanneer de definitieve laag erop zit.



Stuckenvandebinnenmuren Ikrepareerdedoucheafvoer Alsdestuckadoorgeweestiswordthetmoo



Tussen de bedrijven door heb ik de afvoer van de zwembaddouche onder handen genomen, die werkte namelijk niet. Al het water bleef staan en moest door verdamping verdwijnen, terwijl er toch echt wel een putje zat. De oorzaak bleek eenvoudig: vanuit het putje liepen 2 stuks kunststof buis zo'n 10 cm recht naar beneden in een grintbed, alleen was dat in de afgelopen jaren dichtgeslibt met zand. Nu zit er een echte buis aan het putje en kan het water echt weg. (Naar de rozen, dat is goed voor ze.)



1 opmerking:

Aart en Fien zei

Nou nou, dat wordt erg mooi. Daar zullen jullie een hoop plezier aan beleven. En is Bernt geen topper?!?

Een reactie posten