donderdag 27 mei 2010

Van vader op zoon

Iedereen kent dat wel, er zijn van die dingen die je als kind oppikt en die je -of je het nu leuk vindt of niet- later ook bij jezelf terugvindt. Soms zijn het uitdrukkingen, ook is het vaak gedrag, muziek of een merk van een auto.


Vandaag kwam ik er achter dat er ook nog wat anders door een zoon kan worden opgevolgd. Ik heb bij de Engelse buurman Don de groepenkast onderhanden genomen, nog geen uur later kwam de vraag van zijn zoon of ik dat ook bij hun in huis kan komen doen. De vader is een directe buurman van ons, de zoon Phil heeft verderop hier in het dorp ook een huis.


Wat ik hier nu doe, is in Nederland al weer een flink aantal jaren voorschrift: alle groepen dienen aangesloten te zijn op een aardlekschakelaar. Bij meer dan vier groepen dienen deze verdeeld te worden over meerdere aardlekschakelaars met nooit meer dan 4 groepen per aardlekschakelaar.


Hier zitten alle groepen op één aardlekschakelaar, die -ook als er niets defect is- toch regelmatig uitschakelt. Dit komt omdat de optelsom van alle lekstroompjes van alle aangesloten apparatuur samen hier voor zorgt. Dat uitschakelen is knap lastig als je zwembadpomp op een klok staat en er niemand naar kijkt, dan kun je -nu het wat warmer wordt- al snel een groen badje hebben.


Vader Volgende-week-ook-bij-de-zoon


Don en Phil ? Klinkt bekend, waar ken ik die toch van.....2 opmerkingen:

Willy zei

Van je zus zeker ;)
Jesus

hering zei

de everly brothers?

Een reactie posten