woensdag 5 mei 2010

A man's castle is his home?

Wat is eigenlijk de overtreffende trap van "Kapot" ???Er is vandaag weer enorm hard gewerkt. Het dak is er op gelegd en de toiletruimte is afgemaakt. Op de toiletmuren is zowel aan de binnen- als de buitenzijde de eerste cementlaag aangebracht.  De dakbalken zijn geplaatst en het dak is dichtgelegd. Over de Bardo's, dat zijn de rode platte stenen waarmee het dak is gesloten, is een cementlaag aangebracht die toen het begon te drogen ook nog is ingewassen met cementwater. Dat noemen ze hier 'Caldo', hetzelfde woord wat ook voor Bouillon gebruikt wordt?Ze zijn -gelukkig voor mij- vandaag een uurtje eerder gestopt omdat Bernd bij de fabrikant de ramen en vensterbanken wilde controleren.Dedakliggerswordengeplaatst Ennogeenpaarerbij DitzijnzeallemaalDevoorkant Deachterkant HetdakgaatdichtBovenopwordthetafgesmeerd Bijnadicht ErisschaduwbinnenDetoiletmurenzijnookophoogte Hetdakwordtingewassenmetcaldo AanbrengenvandeeerstecementlaagDrinkenvanheteerstebiertjeMorgen gewoon weer om 8 uur aan de bak.4 opmerkingen:

Erik zei

Zijn die betonnen dakvigas ook nog verankerd aan de muren of liggen zij los er op? Groeten uit Millena.

Cokky zei

Wat zal jij een armspieren krijgen! En denk je aan je rug? Misschien moet je Joke´s Pilates oefeningen doen! Het ziet er goed uit, daar gaan jullie veel plezier van hebben. Groetjes van Cokky

Leo zei

@ Erik: Ze liggen 'los', wel is de ruimte tussen de balken, waar ze waar ze op de muren liggen, ingemetseld met stenen om de muur verder dicht te maken.
Dit houdt ze, in combinatie met de Bardo's, op hun plek.
Mij leek het eerst ook vreemd, maar ze doen dat hier al eeuwen op die manier (nu wel met andere materialen) maar het blijft gewoon staan. In NL liggen de dakpannen eigenlijk ook gewoon los op het dak, en dat gaat ook.

Anonymous zei

Er is geen overtreffende trap, maar UIT-GESLOOFD is wel aardig..
Ouwe bouwvakker!
Wij gaan ook maar weer eens aan de slag in Oostvoorne (weer is goed en de kraan wacht).
Jaap en Willy

Een reactie posten