maandag 24 mei 2010

Lekker koken voor de gasten

BloemkoolIn de loop van de ochtend verwachten we onze gasten uit Gouda. Die zijn in Spanje op vakantie en komen één nachtje bij ons logeren om daarna door te gaan richting Granada. Joke had beloofd één dag zelf lekker te koken, morgen gaan we een Menuutje pikken.



Gisteren heeft Joke al twee gerechten gemaakt, Sambal Goreng Bassa (rundvlees) en Semor Ajam/Telor (kip/ei). De seroendeng was vorige week al gemaakt zodat ze vanochtend alleen de Toemis Bloemkool nog moet maken. Het gaat het beste (alleen maar) als een geschikte pan en soetil gebruikt worden, de Spaanse Paella pan heeft een lekkere brede, dunne bodem en de emaille lepel van Oma roert en schept het best. Dat er ook nog Nasi Puti (witte rijst) bijkomt spreekt voor zich.



2 opmerkingen:

Leidse Glibber zei

Heb even een aantal logs doorgekeken, jullie zitten er echt prachtig bij.
Helemaal geweldig en gelijk hebben jullie, als je kan stoppen met werken en daar naartoe kan, altijd doen natuurlijk.

fotolog Albert & Mara zei

Mmmmmm heerlijk Indisch koken.
Joke dat doe ik ook graag voor
m'n gasten en m'n lief.
Salu2
Mara

Een reactie plaatsen