maandag 3 mei 2010

De vaart zit er goed in, maar, we zijn weggeregend

8uurbeginnenmethetbeton Halftien 5overhalftien



Vanochtend om 8 uur waren ze er al, Bernd en de bouwvakkers. Het zijn Juan en Juan, respectievelijk vader en zoon. Om ze uit elkaar te houden wordt de vader 'Tomate' genoemd. Als eerste klus werd de eerste laag -een soort van gleuf- voorzien van betonijzer en volgestort met beton, dat zat er om half 10 uur in. Deze gewapende laag houd rondom het spul bijelkaar, boven de overspanning komt nog zo'n gewapende ring.



Nadat de beton voor de bouw klaar was werd er nog even wat extra beton gedraaid voor de poten van mijn frame. Aansluitend werd begonnen met het opmetselen van de muur met de rode blokken. De open hoek wordt uit grijze betonblokken opgebouwd, dit om hem sterker te maken zodat hij het dak kan dragen. Rond 10 uur werd dit kort onderbroken voor een Almuerzo. Ze hadden brood, cola en bier bij zich, dit waren ze duidelijk zo gewend.



10uur Rond12uur Tegeneenuur



Er werd hard gewerkt en je kon zien dat ze op elkaar waren ingespeeld. De zoon maakte steeds de cement en zorgde voor voldoende stenen onder handbereik zodat Bernd en Tomate door konden metselen, ook ik liep stevig mee te sjouwen. Tegen 12 uur was de muur al weer een flink stuk hoger maar werd in de verte de lucht steeds donkerder. Tegen enen was het gedaan, toen kwam zo'n beetje de halve Middellandse zee naar beneden en konden we niet meer verder. Er werd nog een broodje gegeten en toen het even iets leek te minderen hebben we de spullen bijelkaar gepakt en zijn ze vertrokken. Morgen om 8 uur begint er weer een dag.



MetbakkenuitdehemelMorgenmiddag komt er weer een lading materiaal, dan komen ze de balken en stenen voor het dak brengen, ook de dakpannen worden dan bezorgd.



3 opmerkingen:

Anonymous zei

Zo te zien zit de vaart er weer goed in!
Wij hebben hier ook veel regen, ach, dat is weer goed voor de tuin..
Succes verder met de bouw.
Alles straks op tijd klaar als Joke terugkomt?
Groetjes uit Rotjeknor, Jaap & Willy

Aart en Fien zei

Dat wordt een flinke buitenkeuken. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

Anonymous zei

Misschien gaan er Menus del Día geserveerd worden?
Willy

Een reactie posten