maandag 17 januari 2011

Wij zijn het er niet mee eens!

"Veel mensen somber op Blue Monday"

zo kopte het AD van vandaag.

ROTTERDAM - Volgens een 'wetenschappelijke' berekening is vandaag, de derde maandag van januari de meest deprimerende dag van het jaar.

De Britse psycholoog Cliff Arnall trok deze conclusie nadat hij in opdracht van een reclamebureau onderzoek had gedaan en een formule ontwikkelde waarmee hij kan berekenen op welke dag de meeste mensen zich gedeprimeerd voelen. De derde maandag van het jaar zou dan de meest deprimerende dag van het jaar zijn.

En waarom juist deze maandag?

Mensen beseffen rond deze tijd dat van de goede voornemens weinig terecht komt, de eerste rekeningen van het jaar stromen weer binnen en het weer zit ook nog niet echt mee. Alles reden dus voor een sombere maandag......

Zoals gezegd: De zon scheen vandaag volop, we hebben vers fruit op de markt gekocht en we gaan zometeen weer naar juf Encarna voor onze Spaanse les: Wij hebben het naar ons zin!

3 opmerkingen:

Aart en Fien zei

Ik krijg toch ineens trek op dit late uur zeg, bij het lezen van jullie diner. Nog veel plezier daar in het hoge noorden.

Monique zei

Ha, ik was het er deze keer best mee eens. We kwamen terug in een donker, nat en koud Nederland. Thuis was het niet zo netjes als moeders gehoopt had ;-) Dus meteen aan het opruimen en inderdaad: stapel rekeningen en post.

Maar ja, wie komt er dan ook precies op die derde maandag terug uit het geweldige Macisvenda? Wij dus! Volgende keer beter plannen.

Albert & Mara fotolog zei

Wij zouden bijna gaan denken dat Macisvenda de hemel op aarde is *wink, big smile*

Een reactie posten