dinsdag 11 januari 2011

Erosie ligt op de loer

Grote blokken met maar weinig grond erover Nadat vanochtend door José het water bezorgd is zijn we op pad gegaan om in Pinoso bij het tuincentrum aldaar vast naar planten voor in de tuin te kijken.

Het aanbod was nog niet al te groot, we zagen in ieder geval nog niets wat we zouden willen plaatsen. Wel hebben we een orchidee voor binnen en wat gekleurde primula´s voor in het raamkozijn meegebracht.

Op de weg naar Pinoso zagen we twee opvallende dingen:

Er stond ergens, net achter Barinas, één verloren amandelboom die nu al in de bloesem stond en op de terugweg zagen we een plek waar marmer of graniet gewonnen was.

De amandel zag er uit als een dikke, oude boom. Wellicht is dit een oorspronkelijke soort die nog niet door gewas-veredeling verbeterd is, zodanig dat hij pas laat in het seizoen gaat bloeien. De amandelbomen die wij erbij geplaatst hebben (Ferragnes) is een soort die speciaal gekweekt is om pas na de vorstperiode te bloeien en ook grotere vruchten geeft.

Wat bij de steengroeve opviel was de bijzonder dunne laag grond die over het gesteente lag. Dit maakt erg duidelijk dat erosie op de loer ligt, als de begroeiing verwijderd wordt is er maar weinig voor nodig om de kale rots tevoorschijn te laten komen.

3 opmerkingen:

Cokky zei

Jullie waren zo ongeveer de laatsten die nog geen huisdier hadden, maar zie: het is geschied! We hebben nog wat leuke poezen in de aanbieding, die weten wel raad met duif, of anders vullen en in de oven braden? ;)

Joke (en Leo) zei

@Cokky: Ik ben geschokt!
Niets vermoedend opende ik jouw bericht terwijl Gerrit op mijn schouder zat mee te kijken. Ik verschoot van kleur terwijl hij van schrik zijn behoefte op mijn schouder liet vallen en door het open raam de naderende storm tegemoet vloog.


Ik ben bang dat we hem nooit meer gaan zien......
:-)

fotolog Albert & Mara zei

Met de groeten van TNT Postdivisie.

Een reactie posten