zaterdag 29 januari 2011

Mooie dag met veel zon

Hoeklassen Het was een mooie dag met eindelijk weer eens lekker veel zonneschijn.

We hebben niet echt veel gedaan; er zijn wat wassen gedraaid wat ook bij de buren goed te zien was. Iedereen heeft blijkbaar op de zon zitten wachten zodat de was buiten opgehangen kon worden.

Ik heb wat statistische gegevens van de windmolen genoteerd en op internet naar informatie over lassen gezocht, beide hebben leuke resultaten opgeleverd. De stippellijn geeft het berekende, door de windmolen afgegeven vermogen als functie van de accuspanning aan. De rode lijn is het deel wat ik vandaag middels metingen heb kunnen controleren. Zoals is te zien, klopt het allemaal vrij aardig.

Vermogen versus accuspanning

Hieronder een document over lassen wat ik heb kunnen vinden. Het bevat een deel theorie maar vooral ook simpele plaatjes als voorbeeld.

Download hier het Lasinstructie document

2 opmerkingen:

fotolog Albert & Mara zei

Jammer Leo dat je zo ver weg woont in Murcia. Zo'n man zoals jij zou handig zijn hier in Los Boliches aan de Costa del Sol.
Natuurlijk had ik je betaald voor eventueel geleverde diensten.
Ik heb in Holland een MSI PC netbook gekocht, 1,5 jaar geleden met Windows XP en 2GB geheugen. Kaartlezer is reuze handig en draadloos internetten gaat subliem met een usb stick van Orange, naast de vaste landverbinding die ik heb in ons appartement. Deze sjouw ik dus mee naar Spanje heen en weer en heb vorige week bij de Mediamarkt in Mxe1laga een LG scherm gekocht van 24 inch. Zo'n formaat had ik thuis ook al waar ik mijn MacBook op aansluit.
Er wordt dus een beetje "gevloekt" hier aan de Costa del Sol met een PC netbook.
Jij snapt dat als PC-gebruiker?
Ik ben al meer dan 20 jaar een Mac-user.

Tot reply Leo.
Saludos
Albert

Thom zei

Mooi boekwerk Leo. Je verdiept je in ieder geval in de materie.
Voor ervaring nu nog veel meters maken.

Een reactie posten