zaterdag 1 januari 2011

Een goed begin?

Gasflessen Nadat ik gisteren bij de Ferreteria nog een uitgebreide discussie van een klant over de nieuwe gasflessen van Cepsa, die ze nu bij het benzinestation verkopen, had mogen meebeleven, waren wij vandaag aan de beurt.

Deze nieuwe Cepsa flessen zijn grijs gespoten en hebben een rode, kunststof rand aan de bovenzijde. Het probleem wat deze man had, was dat zijn drukregelaar hier niet meer goed op pastte, terwijl bij de oudere Cepsa- en Repsol flessen dit nooit een probleem was.

Volgens hem was het duidelijk: het lag dus aan de nieuwe flessen. De benzinepomphouder daarintegen was ook heel stellig: de flessen waren gewoon goed, immers, bij hun in het keukentje werkte deze nieuwe flessen prima.

Ivan en ik denken dat de waarheid in het midden ligt: het is een ongelukkige combinatie van regelaar en de maatvoering van de nieuwe flessen. Het overtuigen van een bedrijf als Cepsa dat hun flessen niet goed zijn,  lijkt een onhaalbare zaak, de meest eenvoudige oplossing voor de Engelsman lijkt het kopen van een andere drukregelaar die wel past.

In ons geval viel het allemaal erg mee. De fles was gewoon leeg en we hadden al een nieuwe, volle fles klaar staan. De lege fles was een aluminium fles van Cepsa, de fles die we nu in gebruik genomen hebben is een oranje, stalen fles van Repsol. 

Sinds de koop van ons huis in april 2009 hebben we slechts twee aangebroken -ongeveer halfvolle- flessen verbruikt met koken. Één stond nog in het huis, de andere hebben we van Edwin en Cokky gekregen toen zij overgingen naar vloerverwarming.

Dat we nu net precies op 1 januari een nieuwe, volle fles aansluiten maakt het wel erg makkelijk om ons toekomstig verbruik bij te houden.

5 opmerkingen:

Alberto zei

Hallo daar,

veel plezier bij de feesten in het dorp xe9xe9n klein vraagje graag een foto reportage en een verslag. Dan kunnen wij hier een klein beetje indruk krijgen hoe onze nieuwe dorpelingen feesten.

Groet Alberto

ps ben wel jaloers nu hoor

Edwin zei

Ja, als je altijd uit eten gaat kan je er wel een jaar mee doen.

Joke en Leo zei

Tsja, want kan ik zeggen, we hebben het van de Meester geleerd.
Overigens stonden er vandaag wel drie pannen tegelijk op het vuur. (Je moet toch iets als alles dicht is....)

Monique zei

Niet alles was dicht hoor ;-) Wij hebben geweldig gegeten bij een Argentijn in Gran Alacant. Enne, zelfs de Fogon was open!

Maar thuis koken is ook weleens lekker toch? Hier zal het fornuis ook niet snel versleten zijn, ben ik bang. Uit eten is hier veel te lekker en goedkoop.

Iris zei

Hoi Joke en Leo,

Weliswaar een beetje aan de late kant, maar alsnog een fantastisch, gezond en voorspoedig nieuwjaar toegewenst!!

Liefs en de hartelijke groeten van ons,
Erik en Iris

Een reactie posten