vrijdag 10 december 2010

Winterweer

Winter Het kan haast niet anders,  na 4 dagen op rij met temperaturen tussen de 23 en ruim 26 graden, moet dit logje over het weer gaan. Vorige winter hebben we deze temperaturen  niet meegemaakt.


Bij de 1e dag denk je:  ik ga lekker zitten, boek lezen, koffie drinken. Op de 2e dag lukt dat nog steeds. Op dag 3 wen je er alweer een beetje aan en is het juist lekker om in de zon bezig te zijn.


Er is altijd een plek in de tuin met achterstallig onderhoud (lees: onkruid) of de plek waar nog iets bijzonders mee moet worden gedaan, zoals bijvoorbeeld een rotstuin met cactussen of een plek voor nieuwe planten. Ook dooie takken van de amandelbomen kunnen worden afgezaagd.


Het voelt bijna als schuldig als je de weersverwachting van Nederland hoort en de files die daarmee gepaard gaan, wanneer je hier in het zonnetje zit.  Van mij mogen jullie allemaal komen, maar je zult zien dan is het weer afgelopen met het mooie weer.  Voor morgen is de voorspelling alweer zo´n 8 graden koeler tot maximaal 18. 


Toch nog maar even doorlezen met het boek op de veranda, voordat het daarna nog 8 graden koeler wordt.


 Geen opmerkingen:

Een reactie posten