maandag 13 december 2010

Wauw!

IMG_3093 Wauw, wat kan techniek toch mooi zijn.


Thom heeft in Nederland zijn expertise gebruikt om een nieuwe naaf voor mij te maken voor het bevestigen van zes wieken aan de windmolen in plaats van de bestaande drie.


Bijgevoegd plaatje maakt duidelijk hoe precies hij ook hier weer te werk is gegaan. Het geheel is uiterst nauwkeurig uitgefreesd zodat geen onbalans zal ontstaan.


In de loop van deze week gaat het onderdeel op de post naar ons toe. Het moment waarop de mast weer omlaag moet komt steeds dichterbij. 3 opmerkingen:

Aart en Fien zei

Ziet er strak uit Leo. Hopelijk levert het het gewenste resultaat. Maar is het niet zo dat een oneven aantal wieken beter voor de balans is?

JaWi zei

Een prachtig stuk werk van Thom. Chapeau!
Is het helemaal aluminium? Is er uitgegaan van een bestaand onderdeel?
Misschien nog wat toelichting hoe het gemaakt is?
Groeten van Jaap & Willy

Thom zei

Hierbij een reactie op mijn werkwijze : het object is gemaakt uit 2 platen aluminium van ca. 5mm dik. Van deze platen heb ik 2 schijven gemaakt en die heb ik door middel van klinknagels aan elkaar geklonken. Door middel van een kantelbaar verdeelapparaat, geplaatst op mijn freesmachine, én met een extra zelf gemaakt hulpstuk tegen het doorbuigen, heb ik de juiste verdeling kunnen bepalen voor de bevestiging van de zes wieken. Dat was het !
Alles bij elkaar toch wel een aantal uurtjes bezig geweest.

Een reactie posten