vrijdag 24 december 2010

Eten op Kerstavond

Varkenshaasmedallions Vanavond hebben we gezellig samen voor ons tweetjes gekookt. Varkensmedallions in champignonroomsaus, gemende salade en tortilla en als toetje Griekse yoghurt met walnoten en honing. Alle sausjes en dressings hebben we zelfgemaakt.


We waren echt verrast hoe lekker een vers gemaakte champignonsaus kan smaken, heel anders dan uit een blikje, dat is zeker!


In het kader van de klusjes is er vandaag niet veel gebeurd. Wel heb ik de CVpomp naloop-schakelaar ingebouwd waardoor onze zelflerende Honeywell IV thermostaat ineens van de leg is. Deze thermostaat "leert" zichzelf hoe lang het duurt om de kamer waar hij gemonteerd is op te warmen en ook wanneer hij moet stoppen om de gewenste eindtemperatuur te bereiken.


Omdat door de pompschakelaar al de restwarmte uit de ketel nu ineens de kamer ingebracht wordt, schiet de kamertemperatuur nu een beetje door. Als we het boekje mogen geloven "weet" de thermostaat over een paar dagen hoeveel extra warmte nu na het afslaan ervan, nog de kamer in komt. Hij zal dan eerder afslaan, minder energie gebruiken en dan is het doorschieten van de temperatuur ook van de baan.


 


 1 opmerking:

Rob, Sjoera & Spike zei

Fijne Kerstdagen en voor 2011 veel liefde, gezondheid en geluk!

Een reactie posten