donderdag 30 december 2010

Voortschrijdend inzicht

Verplaatsen van één zonnepanelen Minder panelen en nieuwe Yuca´s Zonnepaneel wordt tevens zonnescherm en luifel


Vandaag is er weer een stapje in de goede richting van de windmolen gezet. Raar genoeg door het demonteren van één van de grotere zonnepanelen. Niet dat die echt weggaat, hij wordt verplaatst naar mijn werkhok om daar als ondersteuning samen met de windmolen de accu´s te gaan laden. Hiermee blijven de accu´s geladen, ook als er langere tijd geen wind is.


Als eerste heb ik het betreffende paneel losgekoppeld van de bedrading, aansluitend hebben we het samen gedemonteerd. De hoekijzers gaan hergebruikt worden om het paneel bij mijn hokje te monteren. Het is een beetje jammer, maar er zijn nu dus wel twee (kleine) betonblokjes boventallig geworden. Het ijzer heb ik eraf geslepen en de blokken zijn onder de grond verdwenen als verrassing voor het nageslacht.


Joke heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om rond de panelen 4 gestekte Yuca´s te plaatsen. Hierbij heeft ze rekening gehouden met eventuele schaduw op de panelen, dus dat komt helemaal goed.


Terwijl zij daarmee bezig was heb ik het ijzer verbouwd tot steunen voor mijn zonnescherm / luifel. De bevestiging ervan zit door de muur heen, problemen met de wind zullen we dus niet snel krijgen.


Volgens Joke gaat mijn hok nu wel op een patatkraam lijken maar dat vind ik niet erg.1 opmerking:

Monique zei

Jongens .... patat!!! Leuk, die oude Diamantreclame. Mooie Yuccastekjes trouwens!

Een reactie posten