zondag 26 december 2010

Stap voor stap

Schilderen is echt geen hobby van me De wieken staan in de grondverf


Sinds bij de windmolen ook de accu´s geplaatst zijn wordt er daadwerkelijk energie opgewekt en teruggeleverd aan het net.


De volgende stap komt nu steeds dichterbij, namelijk het plaatsen van 6 wieken in plaats van de huidige drie. Het beoogde effect hiervan is dat de molen, ook bij minder wind, toch gaat draaien zodat de accu´s eerder geladen zullen worden.


De naaf die Thom gemaakt heeft is nu per TNT onderweg naar ons, maar door de feestdagen in Spanje is die nog niet bij ons aangekomen. Wel kan ik nu mijn tijd nuttig gebruiken door alvast de nieuwe wieken voor te bereiden voor de montage.


Aan de wieken zaten kleine, scherpe randjes die ik netjes glad geschuurd heb, ook waren ze nog niet gelakt. Vandaag heb ik ze in de grondverf gezet. Eens kijken of dat een beetje netjes wil opdrogen dan kunnen ze daarna afgelakt worden. Dat aflakken doe ik overigens met een spuitbus, ik denk dat het daardoor allemaal net wat mooier wordt.


Ter info: Het is hier vanmiddag zo´n 13 graden geworden en vrijwel windstil gebleven. Met een strakblauwe lucht is het dus best lekker klussen.1 opmerking:

Monique zei

Het was inderdaad heerlijk weer!

Een reactie posten