zaterdag 4 december 2010

Betere ontvangst?

Dipool-antenne Het afgelopen jaar hebben we verschillende malen problemen gehad met de informatie van het weerstation.


Ons weerstation (Oregon Scientific WMR-200) heeft draadloze sensoren, dat wil zeggen dat de informatie over buitentemperatuur, vochtigheid, wind- en windrichting en UV-index middels radiosignalen worden doorgegeven aan de centrale console die binnen staat.


In de meeste gevallen dat we een storing hadden bleek dat te liggen aan de ontvangst van de sensorsignalen. Na zoeken op internet bleek dat er toch wel meer gebruikers waren die hier last van hadden, met name wanneer de sensoren op wat grotere afstand opgesteld staan.


Veel van de problemen werden geweten aan de mogelijk te simpele ontvangstantenne op de console. Zo´n kleine antenne is handig, maar de ontvangst kan stukken beter.


Op basis van weer andere informatie op internet heb ik een dipool-antenne gemaakt voor de frequentie die door ons weerstation gebruikt wordt. Deze antenne is iets groter, maar heeft door de speciale vorm een duidelijk hogere versterking waardoor -als het goed is- de signalen veel beter bij de console binnenkomen.


We zullen het de komende tijd goed in de gaten houden.1 opmerking:

JaWi zei

Het ziet er weer zo leuk simpel uit....
Ouwe hobbyist!
Zusje en zwabbertje.

Een reactie posten