zondag 19 december 2010

Allemaal hobby

CV -Pomp naloopschakelaar schema V1 Voor sommigen lijkt het of we enorm druk zijn. Bijna alle dagen wordt er wel ergens een klusje gedaan of zijn we bij ons eigen huis bezig. Het zijn reparaties, verbeteringen of nieuwe dingen die we aanbrengen, bouwen of aanpassen.


Het weer compleet maken van de boomgaard kan gezien worden als zwaar, agrarisch werk. Bijvoorbeeld vandaag kwam Paco de 15 nog resterende amandelbomen brengen en morgen gaan we die planten in de reeds aanwezige gaten. Zie het als werk als jullie willen, maar voor ons is het eigenlijk gewoon (een beetje) tuinieren.


Een ander klusje waar ik vandaag mee bezig ben geweest is het bouwen van een schakeling waardoor de pomp van de CV-ketel nog een tijdje blijft draaien wanneer de ketel is afgeslagen. Ik weet het: in Nederland is dit al jaren standaard functionaliteit waarmee ook gelijk wat energie bespaard wordt, hier zit het er gewoon niet in en het lijkt erop dat veel apparatuur hier in Spanje nog redelijk basis is qua functionaliteit, hoewel er wel een stijgende lijn zichtbaar is.


Zo kunnen we dus nog wel even doorgaan met het opnoemen van allerlei klusjes die we het afgelopen jaar aan en rond het huis gedaan hebben, ons log over het afgelopen jaar staat er vol mee. Maar het komt er eigenlijk op neer dat het allemaal hobby is, zonder dat er druk achter zit.


We hoeven niet in de file te staan, er zijn geen deadlines, we zijn onze eigen baas en doen dus echt alleen dingen waar we zin in hebben (of tenminste op een moment wanneer we er zin in hebben).


Hoewel ons log suggereert dat we iedere dag volop bezig zijn, is het in werkelijkheid meestal niet meer dan een uur of 2 per dag. De rest van de tijd doen we het rustig aan: rustig opstaan, we lezen een boek, drinken koffie op de veranda, eten een hapje buiten de deur, gaan naar Spaanse les, stemmen op de Radio-2 TOP-2000, etc.1 opmerking:

Monique zei

Ha, gelukkig heb je het niet héél erg druk ...
Durf het bijna niet te zeggen, maar heb nog een klus voor je. Bel je later deze week nog! Morgen eerst maar eerst naar de markt en naar Javi ;-)

Een reactie posten