woensdag 29 december 2010

Eindejaarsopruiming

Oude rommel opruimen Gisteravond en vandaag heeft in het teken van opruimen gestaan. We hebben wat vuilnis weggebracht en ook in mijn werkhok is de werkbank weer helemaal bruikbaar. Ook is er een poging gedaan om de tafel in de woonkamer wat leger te krijgen.


Met betrekking tot dat laatste was het succes maar van korte duur omdat we bij de Aldi in Aspe (ze hadden een vandaag een eindejaars Multimedia uitverkoop) een draadloze deurbel en een babyfoon gekocht hebben. Die laatste gaan we inzetten als een soort van hobbyintercom tussen mijn werkhok en het huis, wel moest ik van Joke beloven dat wanneer het kleinkind komt logeren dat hij ook nog daarvoor te gebruiken is.


Een ander uitzoekklusje was het in gebruiknemen van mijn oude, Nederlandse mobiele telefoon. Ik had hem -voordat we vertrokken uit Nederland- al eens simlock-vrij gemaakt, dus ik kon de Spaanse Orange sim gewoon plaatsen. Het vele werk bestond uit het verwijderen van alle oude zakelijke telefoonnummers die ik over de jaren bijeengespaard had.


De teller stond op 2996 !! opgeslagen contacten die ik met het handje heb weten terug te brengen tot 134. Ik heb vandaag het "loslaten" werkelijk tot kunst verheven en denk dat ik nu wel een soort van RSI-hand heb.


Ook ons weblog heeft een kleine verandering ondergaan. In de linker kolom staat nu niet meer een vast lijstje van weblogs die wij lezen (dat waren er sowieso wat meer) maar nu staat er een dynamisch overzicht van alle weblogs die we volgen met een verwijzing naar hun laatste weblog-activiteit.


Nog niet alle weblogs staan erbij. In een paar gevallen komt dat doordat de betreffende provider niet de juiste gegevens beschikbaar stelt voor onze feedreader zodat die zo´n weblog automatisch kan volgen.2 opmerkingen:

Edwin zei

Geen spoedreparaties vandaag? Mooi woord, iedere keer als ik het hoor moet ik aan Leo denken!

Leo (en Joke) zei

@Edwin: Tussen de bedrijven door heb ik gisteren nog een mengpaneel van een Engelse buurman gerepareerd. Was weliswaar geen spoed, maar toch.

Een reactie posten