woensdag 6 oktober 2010

Vloertje leggen??

De eerste paar tegels De eerste rij ligt erin Zover zijn we vandaag gekomen


Vandaag was het weer een gewone dag, er ging weer geklust worden. Bernd kwam aanrijden en zoals altijd wilde hij geen koffie maar gelijk beginnen. Er gaat altijd wat meer tijd in de voorbereiding zitten, zo ook hier. De bestaande vloer is echt ongelofelijk scheef en ongelijk. In het midden zit een hoog punt, en naar rechts achterin de hoek zit een verval van wel 10 centimeter!


Om de ondervloer achterin niet onnodig dik te maken hebben we de bestaande tegels op het hoogste punt er eerst uit getikt voordat we de eerste rij gelegd hebben. Vervolgens is er een cementbed gelegd, daarna konden we beginnen met het er in plakken van de rest van de nieuwe tegels. De eerste rij duurt ook weer wat langer omdat die perfect recht moet komen, daana kun je tegen die rij aan lekker vlot doorwerken. We hebben gekozen om de tegels met een voeg te leggen. In Spanje zie je vaak dat de tegels strak tegen elkaar gelegd worden, er kan dan ook niet gevoegd worden waardoor de vloer altijd iets water door zal laten.


Het is de bedoeling om de rest van de tegels direct in de mortel te leggen. Dat kan omdat de laag mortel daar dik genoeg voor is.  Vandaag hebben we een aardig stuk gedaan, mogelijk krijgen we morgen de rest erin, dan kan er vrijdag gevoegd worden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten