donderdag 21 oktober 2010

Tuinafval verbranden

Autorización de Quema de restos Agrícolas Het afgelopen jaar hebben we beetje bij beetje de informatie bijelkaar gesprokkeld inzake het verbranden van tuinafval.


Iedereen doet het en we hadden al gehoord dat het alleen in de periode van oktober tot en met april mocht. Pas veel later hoorden we dat je er ook echt een vergunning voor moest aanvragen bij de lokale boswachter.


Deze komt iedere derde donderdag van de maand voorbij in het Centro Cultural en houdt daar dan (tijdelijk) kantoor. Hoewel Joke graag meegewild had ben ik vandaag toch maar gegaan om te kijken of ik zo´n toestemming kon bemachtigen.


Het valt eigenlijk allemaal erg mee. De man vult het formulier in en noteert wat gegevens als het adres, het perceelnummer, je NIE-nummer, uiteraard je naam en een telefoonnummer waarop je te bereiken bent. Vervolgens legt hij uit dat je alleen mag stoken bij zwakke wind (max. 5 km/h) en dat je mag stoken tussen 6 uur ´s ochtends tot 4 uur ´s middags. Op het formulier staan aan de achterkant nog meer dingen om rekening mee te houden maar die spreken allemaal voor zich, zoals het bewaren van voldoende afstand tot de omgeving en het bij de hand houden van voldoende water, etc.


De "Autorización de Quema de restos Agrícolas" is gratis en één maand geldig vanaf een te kiezen ingangsdatum, in ons geval 25 oktober tot en met 25 november van dit jaar.


Na mijn beurt bij de boswachter werd ik aangesproken door weer een Engelse buurman, of ik kon langskomen om naar zijn elektrische poort te kijken. Ja hoor, morgenochtend heb ik weer een klusje....1 opmerking:

Aart en Fien zei

Voor zo'n vergunning moet ik naar Orihuela. Een beetje te ver, dus ik gok het er maar op.

Een reactie posten