dinsdag 12 oktober 2010

"Als de drank is in de vrouw, zit de wijsheid in het nauw??"

Paella para tres Waar het allemaal gemaakt wordt De vage blik achteraf


Nadat we gezellig een bakkie gedaan hadden en alle veranderingen rond ons huis sinds vorig jaar bekeken hadden was het al gauw tijd voorThom, Wilma en mijzelf om een hapje te gaan eten. Ik had een restaurantje in gedachten waar we altijd lekker en vooral genoeg -dit in verband met de eetlust van Thom- te eten krijgen.


Ondanks dat het een feestdag was waren ze gelukkig open, sterker nog: het zat er behoorlijk vol. We werden daarom gevraagd om in de tweede ruimte plaats te nemen waar ook al andere mensen op hun eten zaten te wachten. Nou, dat hebben we geweten: het manneke is letterlijk twee keer langs geweest om onze bestelling op te schrijven, het eerste briefje was hij zeker kwijt geraakt ofzo....


Het koste wat moeite, maar uiteindelijk kwam de eerste fles op tafel en toen (b)leek het ineens allemaal goed te komen. Na allerlei voorafjes besloten we toch maar de Paella Mixta voor drie personen te bestellen en ook dat hebben we geweten. In het tweede mandje brood lag een hele citroen, die moesten we zelf maar doorsnijden en de pan was toch een maatje groter dan we eerst gedacht hadden.


We konden vooraf ook even een blik in de keuken werpen waar we onze pan konden zien staan pruttelen op het met hout gestookte vuur.  Met die citroen hadden we overigens nog geluk, bij een andere tafel haalde oma die uit een zak van haar schort...


De start was enigszins moeizaam, maar we hebben heerlijk en bijzonder gezellig gegeten. De foto´s geven een aardig beeld van wat zich vanmiddag allemaal heeft afgespeeld.3 opmerkingen:

Thom & Wilma zei

Leo, je vergeet nog te vermelden dat kokkie Maria bij het afscheid, van ons alledrie, op beide wangen een zoen wilde hebben. Het was een hele belevenis, zullen we niet gauw meer vergeten. Bedankt voor de gezellige middag.

Aart en Fien zei

Of was met manneke weer in de "olie", zoals wij ook wel eens meegemaakt hebben.

fotolog Albert & Mara zei

Het drankprobleem met eigenaren van kleine kroegjes en restaurantjes in Spanje is heel groot!
Wij kunnen spreken uit ervaring. Drank maakt meer kapot dan je lief hebt. En dat is waar.

Een reactie posten