donderdag 14 oktober 2010

¿Koud water?

Warm water Toen ik vanochtend onder de douche stapte dacht ik eerst dat ik iets te vroeg was. Het duurt namelijk even voordat het warme water van de boiler naar onze badkamer gestroomd is en het water was nog niet echt lekker warm. Maar ja, een beetje vent laat zich niet kennen dus stapte ik monter onder het stromende water en begon me in te zepen en te scheren.


Eerlijk is eerlijk, ik vond er niets aan, het water werd er ook niet warmer op. Het kon niet anders of er moest iets mis zijn. Na deze veel te frisse douchebeurt toch maar eerst ontbeten om daarna maar eens te gaan kijken wat er nu weer stuk is.


Het viel mee, de klok was er mee opgehouden. We gebruiken nu namelijk de boiler voor het warme water en niet meer de oliegestookte verwarmingsketel. We laten de boiler vervolgens middels een tijdklok ´s nachts opwarmen tijdens de goedkope stroom.


Het elektrisch verwarmen van het water is een stuk voordeliger (zeker nu met de goedkope nachtstroom) dan het met de oliegestookte ketel verwarmen van het water.  De ketel heeft namelijk een klein reservoir wat hij steeds maar op temperatuur probeert te houden. Dit reservoir is niet echt geisoleerd waardoor hij dus heel vaak aanslaat. Het opwarmen van de boiler aan het eind van de nacht is in een paar uur gedaan waarna de isolatie er voor zorgt dat we de hele dag verder warm water hebben.


Vandaag maar eens kijken of we nog ergens een klok hebben liggen, anders kan ik er op uit om er één te vinden.1 opmerking:

Jaap & Willy zei

Als dat zo'n bewuste klok is, hebben wij er in elk geval binnenkort eentje voor in de reserve...
JaWi

Een reactie posten