woensdag 27 oktober 2010

Poes Miauw-Miauw neemt afscheid, en hoe!

Miauw-Miauw was ruim 240km meegereden Ramenlapper


Op dinsdagochtend ben ik vertrokken naar Barcelona om daar Joke op te halen van het vliegveld om aansluitend twee dagen met mijn zus en zwager in die stad door te brengen. Zij zijn daar voor een stedentrip van een ruime week.


´s Ochtends heb ik het poesje -wat nog steeds trouw op de veranda kampeerde- nog te eten en te drinken gegeven. Daarna moest ik me haasten om de laatste rommel op te ruimen zodat ik kon vertrekken om zodoende bijtijds in Barcelona op het vliegveld aan te komen.


Ik ben eerst gaan tanken in Barinas om daarna de TomTom achterna te rijden richting Barcelona. Na 2 uur onafgebroken flink doorgereden te hebben leek het me goed om bij Castellon even te stoppen voor een kopje koffie.


Wie schetst mijn verbazing (en schrik!) toen ik uitstapte en als eerste geluid het zo bekende miauw-miauw hoorde......... vanonder de motorkap!


Uiteraard ben ik direct gaan kijken, en wat bleek: het beestje was langs een gat bij de aandrijfas op de beschermplaat aan de onderkant van de auto gekropen en had de afgelopen twee uur vlak naast de hete motor met ruim 120 km/h meegereden over de snelweg. Waar we nu gestopt waren wilde hij er niet onder vandaan komen en bleef dus stug zitten waar hij zat. Ook de jongen die ramen stond te wassen heeft geholpen om hem er ondervandaan te lokken, maar helaas.


Ik moest ondertussen enorm naar het toilet dus moest hem even alleen laten. Toen ik terugkwam wist de ramenlapper te melden dat hij tevoorschijn was gekomen en er direct vandoor was gegaan. Het is een vreemd idee: eerst weet je niet goed wat je met het beestje aan moet en nu is hij -ruim 230 km van huis- er vandoor. We hebben nog op allerlei plaatsen gezocht, maar hij was in geen velden of wegen meer te bekennen.2 opmerkingen:

Aart en Fien zei

Shit, dat is toch wel balen. (hoe lang blijft je dit achtervolgen?)

Thom & Wilma zei

Ach, wat is dit intens zielig en wat zul jij je "K" voelen.
Sterkte.

Een reactie posten