woensdag 20 juli 2011

Wel postzegels, geen vitaminen

Spekpannenkoeken Actie in de lucht

Gisteren waren we druk. Joke heeft weer heel veel in de tuin gedaan en ik heb een loopband, een koelkast en een vaatwasser onder handen genomen. Alle drie buiten de deur hoor, maar daardoor gisteren even geen logje.

Vandaag hebben we het dus rustiger aan gedaan. Vanochtend eerst maar eens naar het postkantoor om een envelop wat lichter te maken?

Wat was er aan de hand: Gisteren kreeg ik een telefoontje van de man op het postkantoor, met een verhaal dat een brief die wij wilden versturen naar Nederland 1 gram te zwaar was en wij dus te weinig postzegels geplakt hadden.

Nu klinkt dat wel erg bizar, maar ja, wat kun je er aan doen? Vanochtend lag de te verzenden brief dan ook netjes in onze postbus en hebben we er 2 velletjes uitgehaald en hem op de weegschaal van het postkantoor even gecontroleerd: 97 gram, nu was het wel in orde.

Het blijkt namelijk zo te zijn dat de kleine kantoren op hun beurt weer streng gecontroleerd worden door de grotere, en al hun post daar ook weer gecontroleerd wordt. Een envelop van ons van vorige week, was degene die 1 gram te zwaar was en de envelop van deze week was een gram of 8 te zwaar, vandaar ditmaal het telefoontje als service naar ons toe. Wij gaan nu onze weegschaal even controleren.

De tarieven voor grotere enveloppen zijn namelijk wat vreemd opgebouwd bij de Spaanse Correos: een envelop binnen de Europese Gemeenschap tussen de 50 en 100 gram moet met x802,- gefrankeerd worden; een envelop tussen de 100 en 200 gram kost ineens x80 6,- ?  Dat is simpel, dan sturen we toch gewoon een paar enveloppen van 100 gram.

De rest van de dag hebben we gevuld met boodschappen doen en een beetje rommelen. Vanavond hebben we lekker spekpannenkoeken met stroop en gewone pannenkoeken met suiker gegeten. Dat kraakt zo lekker tussen je tanden, en natuurlijk lekkere koude melk erbij.

Agenda voor morgen: Weer een meterkastklusje, dit keer bij John the Minidigger , hij had onthouden dat ik "wel eens iets met electra" doe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten