woensdag 6 juli 2011

Kroepoek bakken (Emping)

Zelf verse Emping bakken Vandaag zijn we op pad geweest om in Aspe boodschappen te doen voor ons eetbezoek van morgen.

Op de terugweg zijn we even bij Ivan langs geweest om de spullen voor ons Osmose-drinkwaterfilter op te halen.

Gelukkig was alles binnen en kon ik de drinkwatervoorziening weer herstellen. Op zich is het niet moeilijk, wel vergt de eerste keer doorspoelen wat tijd en handigheid. In ieder geval is dit een klusje wat ik nu ook beheers.

Vanmiddag zijn we begonnen met de kookvoorbereidingen voor morgen. Joke is begonnen met de satxe9 en de kip, ik heb de verse Emping gebakken. Emping is ook een soort kroepoek, maar dan gemaakt van een notenpasta. Uiteraard ging dat op zijn "Leo's", dat wil zeggen met een nauwkeurige digitale thermometer erbij zodat ik de olie tijdens het bakken steeds precies tussen de 190 en 195 graden Celcius kon houden.

Deze Emping hebben we gekocht tijdens een eetbezoek aan Javea. Het restaurant waar we gegeten hadden, Tapindo, had ook een Toko de buurt en daar hebben we toen uiteraard wat spulletjes gekocht.

En dan nu het weer.

We kunnen er kort over zijn: het is vandaag hartstikke warm geweest, de maximum temperatuur is net geen 40 graden geworden. Morgen wordt volgens de weersverwachting de temperatuur zo'n 34 graden.

Ergo, we zijn blij met ons zwembad.

4 opmerkingen:

Jan Willem en Ellen zei

Dat vinden wij nou ook zo leuk werk. Lekker puzzelen met cijfers. En dan maar hopen dat je zoveel mogelijk terug krijgt.

JaWi zei

Als het bedrag, dat er op de envelop ligt, de teruggave is, dan valt het vies tegen..
of zou het de betaling voor een belastingaangifte zijn??
Zeker ook verlaagd tarief in Spanje (LOL).
Willy

fotolog Albert & Mara zei

Mmmmm heerlijk vers gebakken emping. We zijn daar allebei gek op. Dus Leo als we in den buurt zijn!

Anne zei

Wat een gave hoofdfoto. Nu zie je pas goed hoe weids het is en hoeveel ruimte jullie hebben. Heerlijk!

Een reactie plaatsen