zondag 24 juli 2011

Vragenlijstje AOW invullen

SVB-Logo Gisteren hebben we het (alweer) rustig aan gedaan. Wel ben ik 's ochtends even bij een alleenstaande buurvrouw langsgeweest om de tuinverlichting weer tot leven te wekken, maar verder hebben we niet veel gedaan.

Wij waarderen het enorm dat we -wanneer wij het willen- eens lekker niks kunnen doen. We voelen ons niet verplicht om bij gebrek aan tijd persxe9 iets in het weekend te moeten doen. Van alles wat we willen doen kiezen we iets uit en dat doen we pas als we er zin in hebben.

De vrije keuze van het "wanneer" en het "wat" is een bijzondere rijkdom.

Vandaag hebben we lekker uitgeslapen en hebben we de vragenformulieren van de SVB over 2010 ingevuld. Doordat we niet langer in Nederland wonen, is de opbouw met 2% per jaar van onze AOW komen te vervallen. Echter, wij hebben ervoor gekozen om de laatste jaren van de AOW-opbouw vrijwillig bij te verzekeren. Nu duurt het nog een kleine 10 jaar voordat het zover is, maar ja, je kunt het maar geregeld hebben.

Hiervoor geef je aan het begin van een jaar je verwachte inkomen op, en nadat het jaar is afgelopen en je het definitieve inkomen dus echt weet, geven we de definitieve gegevens door aan de SVB.

In principe lopen deze gegevens steeds precies parallel aan de belastingaangifte over datzelfde jaar, maar toch moeten we ieder jaar de vragenformulieren van de SVB invullen. Wij vinden dat niet erg, door onze situatie kunnen we bij bijna alle vragen "Nee" invullen en doorgaan met de volgende vraag.

1 opmerking:

Monique zei

Leo, als jij je nou volgende keer eens verkiesbaar stelt? Je spreekt al heel goed Spaans, kan goed praten, zoekt graag dingen tot het naadje uit en je kent heel veel dorpelingen.

Mijn stem heb je alvast!

Een reactie posten