vrijdag 8 juli 2011

Naar het sportcentrum

Oude was, nieuwe was Onder de loopband waar de was ingespoten wordt

Vandaag ben ik (Leo) alweer naar het sportcentrum geweest. Het was hard werken, maar het resultaat is er dan ook naar: Een weer goed werkende machine.

Nee, dan bedoel ik natuurlijk niet mijn eigen lijf, maar xe9xe9n van de tredmill's die in het gym van Chris in Frailes staat. Deze zijn voorzien van een automatisch smeersysteem wat de loopband op regelmatige intervallen voorziet van "wax" zodat hij goed gesmeerd blijft.

Nu hadden we een tijdje geleden al vastgesteld dat de was in de machines was gaan "vlokken" en daarmee de spoeimondjes verstopt waren geraakt. Schoonmaken had alleen maar zin als ook de oude was vervangen zou worden.

Vandaag was het zover: de nieuwe was (in zakken) was binnen en dus kon de grote wissel- en schoonmaaktruuk beginnen. Het schoonmaken van de spuitmond en het vervangen van de zak ging redelijk vlot, hoewel de machine behoorlijk ver uit elkaar moest.

Wel was er vorige week en-passant een tweede probleem ontstaan, de aardlek vloog eruit wanneer de machine werd aangezet. Dit bleek na goed zoeken veroorzaakt te worden door een sluiting die was ontstaan in de elektronica bij de koeling van de vermogenstransistoren.

Alles bleek oplosbaar en dus "liep" de machine eind van de middag weer prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten