maandag 16 mei 2011

Verkiezingsstrijd

Democracia Nacional Ook hier bestaan er partijen die de "eigen" bevolking voorop wil zetten. Het plaatje maakt direct duidelijk hoe zij het huidige Spanje zien.

De Nationaal Democraten zijn hier een kleine splinterpartij waar wij dus, als buitenlanders,  niet op gaan stemmen.

Vanochtend zijn we, op uitnodiging,  bij een partij-bijeenkomst van de PP geweest. De zittende burgemeester, die ook onderwijzer en directeur van de school is, was aanwezig.  Deze man vervult alledrie deze rollen al ruim 24 jaar, dus mogelijk is het -heel misschien- wellicht eens tijd voor wat verandering???

Hij deed wat veel politici doen, hij opende de bijeenkomst met de tactisch gekozen woorden:

"Ik zal jullie niet vermoeien met het uitleggen van al onze standpunten, ik wil graag naar jullie -mijn kiezers- luisteren, dus zal ik al jullie vragen hier vanmiddag beantwoorden."

Natuurlijk werd er geen enkele vraag beantwoord, maar werd er onophoudelijk verwezen naar welwillende ambtenaren die inhoudelijk bekend waren met de materie en die op het gemeentehuis 5 dagen per week aanspreekbaar waren.

Nu was dat juist het grootste probleem voor de vele Engelsen. Die ambtenaren spreken alleen maar Spaans en de meeste Engelsen juist niet....

3 opmerkingen:

Albert & Mara fotolog zei

Is het jullie trouwens opgevallen dat veel platen in de Top 2000 niet meer onze keus zijn???

Albert & Mara fotolog zei

Heb je nog eens tijd Leo om deze vraag te beantwoorden?
Of ben jij als seventies man wel blij met de vernieuwing?
We horen het graag van je.

Monique zei

Leo, als jij je nou volgende keer eens verkiesbaar stelt? Je spreekt al heel goed Spaans, kan goed praten, zoekt graag dingen tot het naadje uit en je kent heel veel dorpelingen.

Mijn stem heb je alvast!

Een reactie posten