zondag 8 mei 2011

Dat hebben we weer goed gedaan

De markt kent vreemde kostgangers Joke in actie op de Rastro

Na de opruimactie van gisteren hebben we gelijk besloten de spullen te gaan ruimen. Vanochtend om kwart over zes liep dus de wekker af, het was tijd om op te staan en af te reizen naar de Rastro in Salinas.

Officieël gaat die om 9 uur open voor verkopers en om 10 uur voor kopers, maar een eerder bezoek van ons liet zien dat als je om kwart voor 9 aankomt,  de hele markt al opgebouwd is en je dus eigenlijk aan de late kant bent.

Daarom reden we om kwart voor 7 van huis zodat we rond kwart voor 8 aan zouden komen. Ook nu was het overgrote deel van de markt al opgebouwd maar hadden we toch nog aardig wat tijd om onze spulletjes neer te zetten.

Net als de vorige keer was er direct een enorme belangstelling van handelaren met een Arabische achtergrond die in no-time alles met een steker eraan opkochten. De helft van onze omzet werd gerealiseerd in het eerste half uur, de rest kwam in de uren erna.

Rond 1 uur vanmiddag vonden we het welletjes, veel mensen begonnen dan ook met het weer inpakken van de niet verkochte spullen. Wij zijn weer tevreden met de score: we gingen héén met 4 volle dozen en een halve kofferbak met oude audio-apparatuur, en we zijn teruggekomen met twee redelijk gevulde dozen.

Het netto resultaat: een aardig bedrag en één deel van de stelling in het stookhok is helemaal leeg en kan nu weer voor andere dingen gebruikt worden.

Het is leuk om de Rastro één keer per jaar als handelaar te doen!

1 opmerking:

Andre zei

Leo, Joke, voor jullie, mede namens alle SBA collega's, ook de allerbeste wensen. Maak er weer een mooi jaar van !! Gr. Andre

Een reactie posten