zondag 15 mei 2011

Storm en andere dingen

Internet Explorer versus andere browsers 

Gisteravond rond 11 uur begon het van het ene moment op het andere ineens te stormen. Windstoten tot meer dan 50 km/uur kwamen uit het noorden over ons heen. Een uur later was alles weer rustig.

Hoe ik het voelde weet ik niet, maar ik moest even bij de windmolen gaan kijken, en dat was niet voor niets. Waarschijnlijk hebben beide inverters schade opgelopen door de mogelijk te hoge ingangsspanning tijdens de windvlagen. Vanochtend heb ik een andere inverter geplaatst die het probleem tijdelijk oplost.

Verder kregen we signalen van webloglezers dat de live beelden van de webcam niet voor iedereen zichtbaar waren. Onderzoek vanmiddag wees uit, dat Microsoft in haar wijsheid besloten heeft het (ondertussen standaard) videoformaat van dit soort camera's niet te ondersteunen in hun browser Internet Explorer.

Andere veelgebruikte browsers zoals Google Chrome en Mozilla FireFox doen dit wel, dus daar moest ik een oplossing voor inbouwen. Ik maak nu onderscheid tussen Internet Explorer en andere browsers en als het goed is, werkt één en ander na deze aanpassing van vanmiddag wel. Gevolg van de aanpassing is dat er door gebruikers van Internet Explorer éénmalig bevestigd moet worden dat er Java gebruikt mag worden in de browser.

We horen graag wat de ervaringen zijn!

2 opmerkingen:

Monique zei

Jongens .... patat!!! Leuk, die oude Diamantreclame. Mooie Yuccastekjes trouwens!

Thom & Wilma zei

9.20 uur : zo te zien komen er donkere wolken binnen gedreven. Houden jullie het wel droog ?
Wij gebruiken Mozilla en dat werkt prima.

Een reactie posten