zaterdag 14 mei 2011

Bestaande ideeën verbeteren?

Glasvezelmatjes knippen De tweede laag epoxy aanbrengen

Tot nu toe hebben we ieder jaar, zo in het voorjaar, een deksel van de zwembadpomp moeten vervangen. Er komen scheuren in het kunststof en hij gaat lekken. Hierdoor trekt de pomp valse lucht aan en werkt het zandfilter ook minder goed.

Als zo'n deksel na een aantal jaren een keer stuk gaat, nou ja, dan koop je een nieuw. Maar als dat steevast ieder jaar opnieuw gebeurt, dan is er iets structureel mis. Zo ook met het ontwerp van dit deksel. (Dat denk ik dus....)

Normaal gesproken is een bolle vorm goed bestand tegen druk, maar alleen als de druk van buiten op de bolle kant staat. Bij dit deksel staat de druk aan de onderkant van het deksel, dus juist de verkeerde kant op waardoor steeds het deksel openscheurt.

Als proef hebben we deze keer een paar oude deksels onderhanden genomen. Het idee is dat we de open ruimte opvullen met glasvezelmatjes en polyesterhars zodat het -in plaats van een relatief dun deksel met open kamers- een vlak, veel dikker, massief deksel wordt.

Omdat de polyesterhars in verpakkingen van 200ml verkocht wordt heb ik de grotere kamers opgevuld met glazen knikkers. Op die manier kan ik met één potje precies één deksel aanpassen.

Vanavond gaan we zo'n gemodificeerd deksel monteren, eens kijken hoelang dit goed gaat.

De definitieve laag met glasvezelmatjes zit erop Het eindresultaat

4 opmerkingen:

Edwin zei

Geen spoedreparaties vandaag? Mooi woord, iedere keer als ik het hoor moet ik aan Leo denken!

Leo (en Joke) zei

@Edwin: Tussen de bedrijven door heb ik gisteren nog een mengpaneel van een Engelse buurman gerepareerd. Was weliswaar geen spoed, maar toch.

Derk en Margreet zei

Dat heb je weer deksels goed voor elkaar Leo!

Leo (en Joke) zei

Hij is leuk!
Maar eerst maar eens kijken of dit de manier is om oude deksels weer in gebruik te nemen.... :-)

Een reactie posten