woensdag 4 mei 2011

Alles loopt op (nieuwe) rolletjes

Joke werkt dapper mee Monteren van de nieuwe wielen Het eerste wiel zit er onder

Na het afronden van de boilerwerkzaamheden vanochtend hebben we besloten vanmiddag een klusje voor onszelf te gaan doen.

Ons elektrisch bedienbare hek begon de laatste tijd ongezonde, knerpende geluiden te maken. Het probleem is ontstaan door de oorspronkelijk foute montage van het hek en het "zich zetten" van de rail de afgelopen jaren.

Doordat de rail wat gezakt is begon het hek te "leunen" op het tandwiel van de elektromotor waardoor deze te zwaar belast werd. Normaal gesproken wordt alles zodanig gemonteerd dat alles nastelbaar is. Als alles goed geweest zou zijn, had de motor omlaag gesteld kunnen worden en had het hek door het aanbrengen van vulplaatjes wat omhoog gebracht kunnen worden.

Echter: werkelijk alles aan ons hek zit vastgelast en de motor was op de laagste positie die mogelijk is gemonteerd,  zodat deze ook niet meer versteld kon worden.

Om dit in één keer allemaal op te lossen hebben we vanmiddag nieuwe, iets grotere wielen gemonteerd. Hierdoor zit het hek direct wat hoger en ontstond er stelruimte bij de motor. Na deze actie is alles opnieuw afgesteld en uitgelijnd, dus loopt ons hek weer vrijwel geruisloos op de nieuwe rolletjes. Ook is de mogelijke beschadiging van de motor voorkomen.

Als de komende dagen blijkt dat alles goed werkt gaan we de oude wielen er onderuit slijpen.

2 opmerkingen:

Monique zei

Ha, gelukkig heb je het niet hxe9xe9l erg druk ...

Durf het bijna niet te zeggen, maar heb nog een klus voor je. Bel je later deze week nog! Morgen eerst maar eerst naar de markt en naar Javi ;-)

Monique zei

Bezige bijen zijn jullie toch! Ik zag op foto's dat Joke zelfs nog tijd had om bij ons in de tuin onkruid te trekken. Wordt erg op prijs gesteld ;-)

Een reactie posten