woensdag 11 mei 2011

Scuba_cien??

Scuba-Cien En weer een andere pakketdienst in actie

Hoe heet een onderwater electricien? Dat zou de vraag kunnen zijn die bij bovenstaand antwoord hoort. Waar het over gaat?

Vanochtend ben ik weer een klusje gaan doen bij een Engels echtpaar. Hier was, net zoals bij ons een paar jaar geleden, een onderwaterlamp in hun zwembad losgekomen. Waarschijnlijk was hier hetzelfde bedrijf als bij ons zwembad actief geweest, want ook hier zaten de lampen onder water vastgeschroefd met gewone, ijzeren schroeven.

Ongeveer 5 jaar duurt het, dan zijn ze doorgeroest. Op zich is het niet zo'n wereldklus, maar toch is het even prutsen. Onder water de oude roestige einden verwijderen, de gaten wat dieper boren met een handboor en dan het spul weer vastzetten met kunststof pluggen en roestvrijstalen schroeven. Gezien de temperatuur van het water heb ik toch maar een duikpak en schoentjes aangetrokken.

Verder hebben we vandaag de laatste instellingen van de nieuwe webcam gedaan. Gisteravond had ik hem wat te licht afgesteld, waardoor het beeld vanochtend helemaal wit was uitgeslagen. Als het goed is gaat het morgenochtend beter.

Overigens werd de webcam dit keer wéér door een andere firma bezorgd. Hoewel het pakje in Nederland gewoon via de TNT op het postkantoor verzonden is, komt het hier steeds met andere firma's op de eindbestemming. Volgens de TNT Track-and-Trace-site was de aflevering niet geslaagd, al vóórdat het pakje -na een telefoontje- bij de kerk aan mij werd overhandigd.

De moraal van het verhaal? Zet op een pakje altijd het postbusadres en het woonadres en een telefoonnummer, dan heb je de meeste kans dat het aankomt.

3 opmerkingen:

Monique zei

Het was inderdaad heerlijk weer!

Johan zei

Ik weet niet welke kant de camera koekeloert, maar staat de zon er 's morgens niet in te schijnen zodat hij wit wordt? Misschien een kapje erover maken dan.

Leo (en Joke) zei

@Johan: Hij 'kijkt' in oost-noord-oostelijke richting, hij ziet dus de zon opkomen. Bij de hoge gevoelige instelling van eerder sloeg de sensor dus helemaal wit uit. De richting heeft te maken met dat we (vanwege privacy) geen huizen duidelijk zichtbaar in beeld willen hebben. Ook omdat op deze manier de begroeiing en de wolkenlucht er mooi opkomt.
Dat laatste doen we weer omdat de beelden ook naar Wunderground en MeteoClimatic (weersites) doorgestuurd worden.
Met de huidige lichtinstelling gaat het vrij aardig, denk ik.

Een reactie posten